Apribojimai ciklų radimui sekvenciniame laiko logikos skaičiavime - Birštunas, Adomas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Darbe pateiktas sekvencinis skaičiavimas tiesinei laiko logikai, kuris naudoja efektyvų ciklų radimo mechanizmą. Darbe įrodyta, kad atraminės formulės cikluose visada yra modalizuotos ir nekinta. Šie apribojimai leidžia mums ciklų paieškoje apsiriboti keliomis specialiai pažymėtomis sekvencijomis. Analogiški apribojimai gali būti pritaikyti ir kitoms modalumo logikoms (visų pirma skaidaus laiko logikai).
Keywords: sekvencinis skaičiavimas; laiko logika; efektyvus ciklų radimas