Klimato kaita ir paukščių pavasarinio atskridimo fenologija - Ivanauskas, Feliksas; Lapinskas, Remigijus; Žalakevičius, Mečislovas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Straipsnyje nagrinėjama klimato kaita ir paukščių pavasarinio atskridimo fenologija. Ištirta 46 paukščių rūšių atskridimo fenologija ir jiems sudaryti regresiniai modeliai. Nustatyti pavasarinio paukščių parskridimo paankstėjimo dėsningumai.
Keywords: regresiniai modeliai; paukščių pavasarinis atskridimas