Bronislovas Ketarauskas (1905–1978) – aukštosios matematikos vadovelio išeivijoje autorius - Banionis, Juozas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Straipsnyje aptariamas vienintelis lietuvių išeivijoje, 1947 metais pasirodęs aukštosios matematikos vadovėlis – „Diferencialinio ir integralinio skaičiavimo pagrindai“ ir supažindinama su jo autoriumi matematiku Bronislovu Ketarausku (1905–1978).
Keywords: lietuvių išeivija; švietimas; diferencialinis ir integralinis skaičiavimas