Iškilosios funkcijos ir nelygybės vidurinėje mokykloje - Šinkūnas , Juozas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Remiantis funkcijos iškilumo aukštyn (žemyn) savybėmis, įrodytos vidurkių nelygybės, įrodinėjamos trigonometrinės ir geometrinės nelygybės.
Keywords: funkcija; iškila funkcija; vidurkiai; trigonometrinės ir geometrinės nelygybės