Apie vidurkinimo operatoriaus aproksimaciją - Krylovas, Aleksandras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Pasiūlytas algoritmas kvaziperiodinių funkcijų vidurkinimo operatoriaus aproksimacijoms konstruoti. Algoritmas leidžia konstruoti diferencialinių lygčių su mažuoju parametru asimptotinius artinius, tolygiai tinkamus ilgame laiko intervale.
Keywords: netiesiniai svyravimai; rezonansai; mažieji vardikliai; vidurkinimas