Ribinės teoremos Forte–Kaco tipo sumoms - Kryžienė, Birutė; Misevičius, Gintautas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2008)
Darbe įrodyta didžiųjų nuokrypių ribinė teorema sumoms  \sum f (Tjt) su silpnesniais apribojimais periodinei funkcijai f (t) negu ankstesniuose autorių darbuose (žr. [5]).
Keywords: dvimatis toras; didieji nuokrypiai; semiinvariantai