Vidurkinio lauko Hamiltoniano tikrinių reikšmių uždavinys - Astrauskas, Arvydas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Darbe gautos vidurkinio lauko operatoriaus tikrinių reikšmių charakteringoji lygtis bei tikrinių funkcijų išraiškos. Šie rezultatai taikomi tiriant atitinkamos tiesinės diferencialinės lygties sprendinio skleidimą tikrinėmis funkcijomis.