Fiksuotojo telefono ryšio tinklo optimizavimo algoritmas - Lazaravičius, Saulius; Listopadskis, Narimantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Darbe nagrinėjamas daugiaparametrinis prieigos tinklo optimizavimo algoritmas įgalina atlikti prieigos tinklo optimizavimą minimizuojant kaštus ir tuo pačiu užtikrinant užduotą kokybės lygį, pagal pasirinktus kokybės rodiklius. Pateikti stočių išdėstymo algoritmai gali būti naudojami nepriklausomai nuo daugiaparametrinio prieigos tinklo optimizavimo algoritmo, kai stočių parametrai yra nustatyti ir nebūtinai vienodi visiem modeliuojamo tinklo segmentams. Genetinis ir skruzdžių kolonijos algoritmai modifikuoti, pritaikant juos fiksuoto telefono ryšio tinklo optimizavimui.