Matematinių modelių taikymas akcijų rinkos analizėje - Danilenko, Svetlana (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Darbe akcijų kintamumas modeliuojamas naudojant dispersiją,  EWMA ir GARCH modelius.  Rezultatai pateikiami panaudojant Lietuvos OMXV indekso logaritmuotas grąžas.