Teorinės mechanikos kurso namų darbų uždavinių generavimo bei tikrinimo informacinė sistema - Šešok, Dmitrij; Syrus, Leonidas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Straipsnyje aprašoma technologija, kuri leidžia dėstytojui automatizuoti savo darbč ruošiant bei tikrinant studentų savarankiškus darbus. Pagrindinis straipsnio akcentas skiriamas automatiniam studentų darbų tikrinimui. Aprašoma informacinė sistema, kuri buvo sukurta ir yra eksploatuojama VGTU teorinės mechanikos katedroje. Panašūs principai gali būti taikomi, kuriant analogiškas sistemas ne tik teorinės mechanikos, bet ir kitų disciplinų (matematikos, informatikos, fizikos ir kt.) studentų savarankiškų darbų generavimui bei tikrinimui.
Keywords: informacinė sistema; duomenų bazės; užduočių generavimas