Ar aukštosios matematikos pradmenys reikalingi Lietuvos gimnazijoje? - Apynis , Antanas; Šinkūnas, Juozas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Straipsnyje aptariama Lietuvos ir kai kurių kitų Europos šalių patirtis mokant skaičiavimo pagrindų vidurinėje mokykloje. Atkreiptinas dėmesys į tai, kad skaičiavimo pagrindai mokomi keliais (nuo 2 iki 4) lygiais daugelyje Europos šalių. Čia siūloma pereiti prie trijų lygių mokymo sistemos, taip pat rengti valstybinius matematikos egzaminus pagal Lietuvos gimnazijos trijų lygių programas.
Keywords: gimnazija; skaičiavimo pagrindai; programos