Dalykinės srities ontologijos transformacija į koncepcinį modelį - Trinkūnas, Justas; Vasilecas, Olegas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Straipsnyje analizuojama ontologijos transformacija į koncepcinį duomenų modelį. Atlikus literatūros analizę, nustatyta, kad egzistuoja daugybė metodų, kaip kurti koncepcinius modelius, tačiau tik keli iš jų siūlo pakartotinai panaudoti turimas žinias. Šiame straipsnyje pristatome koncepcinio modelio kūrimą panaudojant ontologiją.
Keywords: ontologija; konceptualus modeliavimas; transformacija