Informacinių ir komunikacinių technologijų mokymo modelis pradiniam ir specialiajam ugdymui - Dagienė, Valentina; Jasutienė, Eglė; Jevsikova, Tatjana; Zajančkauskienė, Lina; Žilinskienė, Inga (Lietuvos matematikos rinkinys, 2007)
Lietuvos švietimo strateginėse nuostatose pabrėžiama, kad dabartis mokytojo profesijai kelia iš esmės naujus socialinius, pedagoginius ir dalykinius reikalavimus, tam būtini geri informaciniai ir komunikaciniai įgūdžiai. Todėl mokytojams reikia talkinti, teikti ugdymui aktualia medžiagą, sudaryti sąlygas mokytis naujausių dalykų. Vienas iš būdų tai pasiekti – nuotolinis mokymasis. Straipsnyje aptariamos nuotolinio mokymosi kurso pradinio ir specialiojo ugdymo pedagogams projektavimo problemos. Nagrinėjamas nuotolinio mokymosi kurso modelis: tikslai, turinys, įgyvendinimo kriterijai. Straipsnyje naudojami lyginamosios analizės, mokslinių darbų sintezės metodai.
Keywords: nuotolinis mokymosi kursas; pradinis ir specialusis ugdymas; mokytojo kompetencija; informacinės ir komunikacinės technologijos