Eksponavimas Bernšteino erdvėse - Norvidas, Saulius (Lietuvos matematikos rinkinys, 2007)
Bernšteino erdvę Bσp, σ > 0, 1 ≤ p ≤ ∞, sudaro tokios Lp(R) klasės funkcijos, kurių Furje transformacįjų atramos priklauso [-σ, σ]. Kiekvieną funkciją iš Bσp galima pratęsti analiziškai į visą komplekcinę plokštumą C, kur ji apibrėžia sveikąją eksponentinio tipo ≤ σ funkciją. Kadangi kiekviena Bσp yra jungtinė Banacho erdvė, tai jos uždarame vienetiniame rutulyje D(Bσp) egzistuoja netušti ekstreminių ir eksponuotųjų taškų poaibiai. Šios aibės yra netrivialios tik, kai p = 1 ir p = ∞. Šiame darbe mes nagrinėjame eksponuotąsias rutulio D(Bσ1) funkcijas ir jų pavyzdžius.