Absoliučiai tamprios nesvarios stygos netiesiniai svyravimai. Asimptotikų konstravimas - Krylovas, Aleksandras; Miškinis, Paulius (Lietuvos matematikos rinkinys, 2007)
Nagrinėjamas stygos netiesinių svyravimų matematinis modelis. Uždavinio asimptotiniam sprendiniui rasti konstruojama suvidurkintoji integralinių diferencialinių lygčių sistema.