Elektrokatalizės procesų (reagento koncentracijos) elektrai laidžiuose polimeruose kompiuterinis modeliavimas - Jasaitis, Valdas; Malinauskas , Albertas; Ivanauskas, Feliksas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2007)
Šiame straipsnyje pristatomas elektrokatalizės procesu (reagento koncentracijos) elektrai laidžiuose  polimeruose kompiuterinis modeliavimas. Modelis įtraukia tirpalo junginių difuziją polimerų, krūvininkų difuzija polimerų nuo elektrodo paviršiaus ir elektrocheminė redukcijos/oksidacijos reakcijq polimero  viduje. Tyrimo tikslas – rasti reakcijos vietą polimere, kai reagento koncentracija pasiekia pusę pradinės koncentracijos keičiant modelio parametrus. Straipsnyje parodoma, kad tirpalo junginių elektrokatalizės reakcija vyksta polimero plokštelės viduje, o ne išoriniame polimero/tirpalo paviršiuje kaip metalų katalizės atveju.