Apie Hameršteino–Vinerio sistemų identifikavimą - Pupeikis, Rimantas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2005)
Straipsnyje nagrinėjamas Hameršteino–Vinerio sistemų tiesinės dalies, aprašomos skirtumine lygtimi su nežinomais koeficientais ir soties tipo netiesiškumais junginys. Parodyta, kad pertvarkius įėjimo-išėjimo signalų stebėjimus pagal didėjančias jų reikšmes, galima išskirti vidurinę stebėjimų dalį. Nežinomų tiesinės Hameršteino–Vinerio sistemos dalies koeficientų  įverčiai gaunami mažiausiųjų kvadratų metodo algoritmu, apdorojant stebimų, bet pertvarkytų  įėjimo-išėjimo signalų duomenis. Pateikti modeliavimo rezultatai.