Klimato šiltėjimo įtaka pirmojo pavasarinio paukščio atskridimo datai - Ivanauskas, Feliksas; Lapinskas, Remigijus; Žalakevičius, Mečislovas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2005)
Gerai žinoma, kad migruojantys paukščiai į Lietuvą grįžta vis anksčiau. Remdamiesi klasikiniais regresiniais, o taip pat išgyvenamumo teorijos metodais,  įrodome, kad globalus klimato šiltėjimo efektas yra statistiškai reikšmingas.