Modifikuotas STARIMA modelis erdvės-laiko duomenims - Šaltytė, Laura (Lietuvos matematikos rinkinys, 2005)
Straipsnyje aprašyta nauja erdvinių laiko eilučių modeliavimo technika, kurios esminis principas –  ARIMA modelių  erdvinis sujungimas. Siūlomas modelis gali būti nagrinėjamas kaip modifikuotas STARIMA modelis. Darbe pateiktos modifikuoto STARIMA modelio vectorinė išraiška ir vidutinė kvadratinė prognozės paklaida (MSPE). Siūlomas modelis sudarytas Jūrinių tyrimų centro duomenims apie druskingumą Baltijos jūroje ir jo efektyvumas įvertintas, apskaičiuojant MSPE kryžminio patikrinimo metodu.