Priklausomybių modeliuotose DNR sekose tyrimas - Rekašius, Tomas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2005)
Daugelyje bioinformatikos publikacijų rašoma apie ilgas nukleotidų priklausomybes DNR sekose, kas turėtų reikšti, jog tokios sekos yra sudėtingos, hierarchinę struktūrą turinčios sistemos. Šiame darbe modeliavimo būdu parodyta, kad aukštos eilės sąveikos gali atsirasti sekai evoliucionuojant pagal labai paprastas taisykles.