Diskriminantinė erdvinių Gauso duomenų su eksponentine kovariacija analizė - Dučinskas, Kęstutis (Lietuvos matematikos rinkinys, 2005)
Straipsnyje nagrinėjamas Gauso lauko realizacijų klasifikavimo uždavinys, kai klasės skiriasi regresiniais vidurkiais ir kovariacinėmis funkcijomis. Kovariacinės funkcijos turi parametrinę eksponentinę struktūrą. Pateikta laukiamos klaidos tikimybės aproksimacija atvejui, kai visi nežinomi klasių parametrai vertinami maksimalaus tikėtinumo metodu.