Negeometrinė erdvinių variogramų anizotropija - Budrikaitė, Lina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2005)
Šiame straipsnyje aprašytas negeometrinės (zoninės) anizotropijos tipas bei semivariogramų su zonine anizotropija modeliavimo būdai. Naudojantis nemokamos, statistiniams skaičiavimams skirtos sistemos R paketu Gstat, užrašyti du semivariogramų modeliai Baltijos jūros druskingumo duomenims.