Mokinių matematikos pasiekimų priklausomybė nuo namų socio-edukacinės aplinkos - Dudaitė, Jolita (Lietuvos matematikos rinkinys, 2005)
Straipsnyje nagrinėjama Lietuvos VIII klasės mokinių matematikos pasiekimų priklausomybė nuo namų socio-edukacinės aplinkos. Naudojami tarptautinio matematikos ir gamtos mokslų tyrimo TIMSS duomenys. Rezultatai rodo, kad Lietuvoje VIII klasės mokinių matematikos pasiekimai stipriai koreliuoja su namų faktoriais. Matematikos pasiekimų ryšys stipresnis su edukacine namų aplinka nei su ekonomine.
Keywords: matematikos pasiekimai; socio-edukacinė aplinka