Teisinių žinių bazių situacinio taikomumo analizės metodas - Paliulionienė, Laima (Lietuvos matematikos rinkinys, 2005)
Daugelį žinių bazių verifikavimo ir vertinimo metodų galima naudingai pritaikyti ir teisinių žinių bazėms, tačiau teisės dalykinės srities ypatumai reikalauja ir specifinių metodų. Vienas iš teisės aktų kokybės elementų yra jo vidinė ir išorinė darna. Viena iš darnos rūšių yra kiekybiškai išreikštų reikšmių darna, o taip pat kitokių reikšmių, kurioms galima nustatyti sutvarkymo santykį ir palyginti tarpusavyje, darna. Kiekybiškai išreikštos reikšmės yra, pavyzdžiui, sankcijos už baudžiamosios ir administracinės teisės pažeidimus (baudos dydis,  įkalinimo trukmė ir pan.), mokesčiai, pašalpos ir pensijos. Šiame straipsnyje siūlomas metodas, kuris įgalina analizuoti teisės akto taikymo  įvairioms galimoms situacijoms pasekmes ir aptikti nedarną tarp kiekybiškai išreikštų rezultatų.
Keywords: teisinės žinių bazės; legimatika; verifikavimas ir vertinimas; teisinių žinių bazės darna