Komponentinių programų struktūrinės sintezės teorinės problemos - Giedrimas, Vaidas; Lupeikienė, Audronė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2005)
Struktūrinė programų sintezė (SSP) yra deduktyvinis programų sintezės metodas sėkmingai pritaikytas struktūrinių ir objektinių programų kūrimui. Šiame straipsnyje nagrinėjamas struktūrinės programų sintezės metodo taikymas komponentinėms sistemoms kurti ir aptariamos teorinės šio proceso problemos: specifikacijos problema, komponento pakartotinio panaudojimo ir neapibrėžtųjų komponentų problemos. Pateikiami galimi šių problemų sprendimo būdai: plėsti tradiciškai SSP naudojamą formalizmą (t.y. intuicionistinį teiginių skaičiavimą) arba parinkti kitą, papildyti įrodymo paieškai naudojamų  aksiomų aibę.
Keywords: komponentinių programų sistemų inžinerija; struktūrinė sintezė; formalieji metodai