MCMC metodu paremtas aptarnavimo sistemos modeliavimas iš empirinių duomenų - Landauskas, Mantas; Valakevičius, Eimutis (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Markovo grandinių Monte Karlo (MCMC) metodas reikalauja sukonstruoti generuojamo atsitiktinio dydžio tankio funkcijos aproksimaciją. Universalaus būdo, kaip tai padaryti, nėra. Straipsnyje pateikta universali tankio funkcijos aproksimacijos MCMC metodui schema, paremta branduoliniu tankio įverčiu. Dvikanalė aptarnavimo sistema su prioritetu buvo sumodeliuota šia technika. Empiriniai duomenys (stebėti aptarnavimo laikai) ir ateinančių paraiškų srauto intensyvumai yra visi sistemos modeliavimui reikalingi duomenys.
Keywords: Markovo grandinių Monte Karlo metodas; branduolinis tankio įvertis; aptarnavimo sistema