Pažymių konvertavimo iš vienos vertinimo skalės į kitą matematinis modelis - Lieponienė, Jurgita; Kulvietienė, Regina (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Straipsnyje analizuojamas ECTS vertinimo skalės taikymas, sukurtas vertinimų konvertavimo iš vienos vertinimo skalės į kitą matematinis modelis. Šis modelis yra sudarytas ECTS vertinimų lentelėspagrindu ir pažymius konvertuoja labiausiai tikėtino vertinimo atitikmens principu, įvertinant pažymio reitingą analizuojamų pažymių grupėje.
Keywords: vertinimo skalė; ECTS vertinimo lentelė; empirinis tikimybinis skirstinys