Antros kartos saityno technologijos ir mokymas(is) - Juškevičienė, Anita (Lietuvos matematikos rinkinys, 2011)
Informacinės technologijos tampa būtinybe kiekvienoje veikloje, todėl taikant technologijas ugdyme, tikimasi mokymo ir mokymosi kokybės bei besimokančiųjų motyvacijos gerinimo, praktinių ir teorinių žinių apjungimo. Viena iš tokių technologijų rūšių yra antrosios kartos saityno (angl. web 2.0) technologijos, kurios pasaulyje yra plačiai taikomos mokymo(si) procese.Straipsnyje nagrinėjamas technologijų poveikis mokymo(si) procesui, pateikiama įvairių internetinių technologijų panaudojimo ugdyme pavyzdžių. Straipsnyje naudojami lyginamosios analizės, mokslinių ir kitų darbų intezės metodai.
Keywords: technologijos; web 2.0; mokymasis; saitynas