Dvigubo integralo įvertinimas naudojant Eilerio metodą ir Richardsono ekstrapoliaciją - Prentice, Justin Steven Calder (Lietuvos matematikos rinkinys, 2024)
Transformuojame dvigubą integralą į antros eilės pradinės reikšmės uždavinį, kurį sprendžiame naudodami Eilerio metodą ir Richardsono ekstrapoliaciją. Pavyzdžiui, mes norime pasiekti tikslumą, artimą mašininiam tikslumui ( 10-13). Pastebime, kad algoritmas yra pajėgus nustatyti kubatūrinės formulės klaidos kreivę, ir mes naudojame šią funkciją nustatant Simpsono kubatūrinės formulės klaidos kreivę. Taip pat pateikiame metodo apibendrinimą išorinio integralo netiesinių rėžių atveju.