Grupavimu paremtas tiesinės teiginių laiko logikos skaičiavimas - Ragauskas, Kostas; Birštunas, Adomas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2024)
Šiame darbe autoriai tiria ciklų susidarymo problemą tiesinėje laiko logikoje PLTL. Užduotis apima taisyklių taikymo tvarkos apibrėžimą (naudotą [4] bei [5]), savybių ciklų negalimumui nustatymą bei naujo sekvencinio skaičiavimo G*TL sukūrimą, kuris naudoja aprašytus sekvencijų grupavimo bei žymių metodus (panašios žymės buvo naudojamos ir [5] bei [6] darbuose). Pristatoma naujo pobūdžio struktūrinė taisyklė (GROUP), kartu su taisyklės (∘) modifikacija į (∘*) . Galiausiai yra parodoma, jog sukurta ciklų aptikimo procedūra skaičiavime G*TL yra efektyvesnė už įprastą procedūrą, taikomą kituose skaičiavimuose PLTL logikai.