Plateau uždavinys ir minimalieji paviršiai: skaitiniai metodai ir taikymai - Sapagovas, Mifodijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2023)
Šiame straipsnyje pateikiama minimalaus paviršiaus lygties sprendimo skaitiniais metodais rezultatų apžvalga. Kitas tyrimų uždavinys yra minimalių paviršių taikymas moksle, technologijose, skyrium imant architektūroje. Straipsnis Iliustruotas minimaliųjų paviršių taikymo pavyzdžiais.