Sąvokos, terminai ir simboliai matematikos vadovėliuose - Norvaiša, Rimas (Lietuvos matematikos rinkinys, 2023)
Straipsnyje svarstomas mokyklinės matematikos sąvokos apibrėžties problemiškumas vadovėliuose. Ištraukomis iš vadovėlių parodoma, kaip pastaraisiais dešimtmečiais keitėsi trupmenos interpretacija, neturinti matematinės sąvokos apibrėžčiai būtinų savybių. Aptarta trupmenos sąvokos alternatyvi samprata grindžiama skaičių tiese.