Trikampio egzistavimas, kai žinomi trys jo elementai - Mazėtis, Edmundas; Melničenko, Grigorijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 2022)
Trikampio egzistavimas, kai duoti trys jo elementai, kai kuriais atvejais yra sunkus uždavinys. Pavyzdžiui, Brokard‘o uždavinys apie trikampio egzistavimą [1], kai duotos trys jo pusiaukampinės, turi ilgą istoriją [3] ir išspręstas tik 1994 metais [10]. Šiame darbe nagrinėjami atvejai, kai trikampį nusakantys elementai yra kraštinės, kampai, aukštinės, pusiaukraštinės, pusiaukampinės, apibrėžto apie trikampį ir įbrėžto į trikampį apskritimų spinduliai, perimetras. Iš viso egzistuoja 186 skirtingi trikampio egzistavimo, žinant tris jo elementus, uždaviniai, iš kurių 116 atvejų yra gautos pakankamos egzistavimo sąlygos (kai kuriems pakankamos ir būtinos egzistavimo sąlygos), o trikampis nubraižomas skriestuvu ir liniuote. Likusių 70 uždavinių bendruoju atveju negalima nubrėžti skriestuvu ir liniuote. Autoriai išvardija tuos 70 uždavinių ir nurodo, kuriems jų yra gautos būtinos ir pakankamos egzistavimo sąlygos