Akcijų kainų ARIMA ir LSTM prognozavimo metodų lyginamoji analizė - Bielskis, Aivaras; Belovas, Igoris (Lietuvos matematikos rinkinys, 2022)
Darbe yra pritaikomi ir palyginami akcijų kainų prognozavimo metodai: statistiniai laiko eilučių metodai (ARIMA, SARIMA) bei neuroniniais tinklais grįstas metodas (LSTM). Bendrovių Amazon, Apple, Google, Netflix ir Tesla akcijų kainų modeliavimo rezultatai yra vertinami pasitelkiant MAE ir MRE matus. Darbe gautos išvados leido nustatyti taikytų metodų trūkumus ir apsibrėžti patobulinimų ir tolimesnių tyrimų gaires.