COVID-19 reprodukcijos skaičius ir nemedikamentinės intervencijos Lietuvoje - Vaišnorė, Ramunė; Jakaitienė, Audronė (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Šiuo metu pasaulyje karaliauja COVID-19 pandemija, kuri sukėlė krizę sveikatos apsaugos srityje, taip pat ir socialiniame gyvenime bei ekonomikoje. Šiame straipsnyje pateikiame COVID-19 situacijos Lietuvoje ir atskirose jos savivaldybėse analizę, kurioje analizuojame nemedikamentinių intervencinių priemonių poveikį reprodukcijos skaičiui. Analizuotas laikotarpis nuo 2020-03-20 iki 2021-06-20, kurio metu buvo įvesti du karantino periodai. Reprodukcijos skaičius buvo apskaičiuotas naudojant Valstybės duomenų valdysenos informacinės sistemos pateikiamą naujų COVID-19 atvejų skaičių, tuo tarpu nemedikamentinių priemonių taikymo informacijai naudotas Oxford COVID-19 Government Response Tracker pateikiamas duomenų rinkinys Lietuvai bei Lietuvos Respublikos Vyriausybės COVID-19 tinklalapis. Teigiamas pritaikytų nemedikamentinių intervencijos priemonių efektas pastebėtas pritaikius vidinio judėjimo ribojimą visoje šalyje 2020-12-16 antrojo karantino metu.