Tiesinė diskriminantinė gausinių erdvės-laiko duomenų analizė - Karaliutė, Marta; Dučinskas, Kęstutis (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Nagrinėjama tiesinė diskriminantinė gausinių erdvės-laiko duomenų analizė, naudojant separabilius kovariacijų modelius ir erdvėje bei laike kintančias klasės žymes. Laiko kovariacijai naudojamas AR(p) modelis, o erdvinei kovariacijai naudojamas eksponentinis modelis. Nagrinėjamas klasifikavimo procedūros efektyvumas, kuris vertinamas panaudojant generuotus Gauso atsitiktinių laukų duomenis.