Centrinė ribinė teorema trikampių masyvų klasės skaičiams, asocijuotiems su Ermito daugianariais - Belovas, Igoris (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Straipsnyje yra tęsiamas ribinių teoremų trikampių masyvų klasės skaičiams tyrimas. Yra išvedamos skaičių, asocijuotų su Ermito daugianariais, pusiau eksponentinės generuojančios funkcijos, bei pačių skaičių analizinės išraiškos. Gauti rezultatai yra panaudojami asimptotinio normalumo įrodymui ir konvergavimo į ribinį dėsnį greičio nustatymui.