Diskrečiojo Šturmo ir Liuvilio uždavinio su nelokaliosiomis kraštinėmis sąlygomis spektrinių kreivių ir grafų teorijos sąsajos - Vitkauskas, Jonas; Štikonas, Artūras (Lietuvos matematikos rinkinys, 2021)
Šturmo ir Liuvilio uždavinys su nelokaliosiomis kraštinėmis sąlygomis iškyla daugelyje mokslo šakų, tokiose kaip chemija, fizika ar biologija. Diskretizavus šį uždavinį bei išnagrinėjus spektrines kreives, galima įžvelgti grafų teorijos motyvų. Šiame straipsnyje pristatomos sąsajos tarp diskrečiojo Šturmo ir Liuvilio uždavinio su nelokaliosiomis kraštinėmis sąlygomis (poliai, kritiniai taškai ir spektrinės kreivės) bei grafų charakteristikų (viršūnės, briaunos ir veidai).