Apie vieną triginometrinę sistemą - Laurinčikas, Antanas; Prokopovič, P. (Lietuvos matematikos rinkinys, 1997)
Nagrinėjama 6 grandžių trigonometrinė sistema. Visos grandys atlieka sukamuosius judesius apie tam tikras ašis. Naudojant matricinį metodą, gautos formulės trims posūkio kampams, kad šeštosios grandies galas patektų į duotą erdvės tašką.