Konvejerinių-blokinių diskretinių sistemų modeliavimas būsenų erdvėje - Kazlauskas, Kazys (Lietuvos matematikos rinkinys, 1997)
Straipsnyje parodyta, kad tiesinių daugiamačių kintamų parametrų sistemų, tiesinių sistemų periodiškai kintančiais parametrais ir tiesinių sistemų su pastoviais parametrais įvairūs modeliai būsenų erdvėje gali būti gauti iš bendrojo dinaminių lygčių sprendinio.