Pirminio ir antrinio navikų „lydimojo imuniteto" modelyje augimo statistikinė analizė ir matematinis modeliavimas - Eidukevičius, Rimantas; Characiejus, Dainius (Lietuvos matematikos rinkinys, 1997)
Tiriamas pirminio ir antrinio (implantuoto dviem dienomis vėliau) navikų augimas pelėse. Analogiškas eksperimentas atliktas ir su apšvitintomis rentgeno spinduliais pelėmis. Gauti duomenys apie kai kurių navikų dinamikos charakteristikų sinchronizaciją bei imuninės sistemos dalyvavimą navikų sąveikoje. Remiantis šiais rezultatais buvo išanalizuoti žinomi matematiniai modeliai ir suplanuoti nauji eksperimentai patikslinto matematinio modelio sudarymui.