Apie regresinius santykio įverčius ir jų taikymą - Klimavičius, Gražvydas; Krapavickaitė, Danutė; Plikusas , Aleksandras (Lietuvos matematikos rinkinys, 1997)
Darbe nagrinėjamos specialaus pavidalo statistikos, išreiškiamos sumų įverčių sandaugų santykiu. Tokioms statistikoms rasta apytikrė dispersijos išraiška ir dispersijos statistinis įvertis. Pateikiamas realus tokio pavidalo įverčių taikymo valstybinėje statistikoje pavyzdys.