Dvimatės gardelės taškų klasifikavimas pagal Gauso atsitiktinių laukų realizacijas - Dučinskas, Kęstutis; Šaltytė, Jūratė (Lietuvos matematikos rinkinys, 1997)
Straipsnyje pateiktos 2-matės baigtinės gardelės taškų klasifikavimo rizikos analitinės išraiškos, pagal izotropinių stacionarinių Gauso atsitiktinių laukų realizacijas. Duomenų priauginimui naudojama pirmos eilės kaimynų schema.