Laukiamo rizikos prieaugio asimptotinis skleidinys, naudojant inversinę mokymo imtį - Dučinskas, Kęstutis (Lietuvos matematikos rinkinys, 1997)
Straipsnyje nagrinėjamas atsitiktinių vektorių klasifikavimo uždavinys, naudojant mokymo imtis, gautas pagal „inversinę" schemą. Pateikti laukiamo rizikos prieaugio (expected risk regret) asimptotiniai skleidiniai reguliariems pasiskirstymams.