Apie diferencialinių lygčių sistemos rango pažeminimą - Jurgaitis, Donatas (Lietuvos matematikos rinkinys, 1997)
Nagrinėta keturių pirmos eilės diferencialinių lygčių dalinėmis išvestinėmis sistema, kurios eilė išsigimsta hiperplokštumos taškuose. Apibendrintas rango pažeminimo metodas žinomas analizinėje įreguliariai išsigimstančių diferencialinių lygčių teorijoje.