Apie Oilerio funkciją - Stankus, Eugenijus (Lietuvos matematikos rinkinys, 1997)
Tegu φ(n) — Oilerio funkcija. Nagrinėsime sumą A(x) = ∑φ(n) ≤ x 1. Yra žinoma, kad lim x →∞A(x)/ x = a, a = ζ(2)ζ(3)/ζ(6), kur ζ(s) – Rymano dzeta funkcija. Straipsnyje apžvelgiami metodai, leidžiantys įvertinti asimptotinės formulės A(x) = ax + R(x), x →∞ liekamąjį narį R(x) bei supažindinama su naujausiais autoriaus rezultatais.