Pastaba apie funkcijos ξ(s) antros eilės vidurkį kritinėje juostoje - Kačėnas , Audrius (Lietuvos matematikos rinkinys, 1997)
Tarkime, ξ(s) – Rymano dzeta funkcija, s = σ + it – kompleksinis kintamasis ir 1/2 < σ < 1. Pažymėkime Eσ(T) = ∫T0 |ξ(σ + it)|2 dt - ξ(2σ)T - (2π)2σ - 1 ξ(2 - 2σ)/2 - 2σT2 - 2σ. Straipsnyje nagrinėjama Rymano dzeta funkcijos antros eilės vidurkio asimptotika kritinėje juostoje. Naudojantis naujausiais analizinės skaičių teorijos metodais pagerinami funkcijos Eσ(T) įverčiai kritinės juostos srityje. Gauti įverčiai yra tolydūs σ atžvilgiu.