Apie didelius nuokrypius neigiamam binominiam dėsniui - Vaitkus, Pranas; Čekanavičius, Vydas (Lietuvos matematikos rinkinys, 1998)
Parodyta, kad esant reguliariam faktorialinių kumuliantų nykimui (Satatulevičiaus (S) sąlygos analogui) didelių nuokrypių rezultatus galima gauti ne tik Puasono dėsniui, bet ir neigiamam binominiam skirstiniui.