Apie sudėtines aproksimacijas - Kruopis, Julius; Čekanavičius, Vydas (Lietuvos matematikos rinkinys, 1998)
Tarkime, kad turime pakankamai tikslią gardelinių dydžių sumos sudėtinę puasoninę aproksimaciją. Darbe parodyta, kad tokio tipo aproksimacija išliks tiksli ir prie pradinės sumos pridėjus baigtini skaičių gana bendrų gardelinių atsitiktinių dydžių.