Duoto ploto trikampių braižymas - Katinienė, Irena (Lietuvos matematikos rinkinys, 1998)
Šiame darbe nagrinėjamas trikampių konstruktyviosios geometrijos uždavinių sudarymas ir jų sprendimas. Detaliai ištirta klasė uždavinių: nubraižyti trikampį, žinant jo plotą ir dar du elementus. Nustatyta, jog 14 variantų tokių uždavinių neišsprendžiami skriestuvu ir liniuote.